1 times motion hver dag

Posted on

Billedet her beskriver faktisk meget godt, hvordan jeg – og især min familie – griber træningen an.

Jeg skal træne én time om dagen, og det er svært for mig at få tid til at komme i fitnesscentret. Derudover bryder mig ikke om at være der. Jeg synes ikke, at jeg passer ind, jeg kan ikke finde ud af at indstille maskinerne korrekt, og jeg har i det hele taget mange (mentale?) barrierer i forhold til at få min røv slæbt ned i det fitnesscenter.

For mig er det afgørende, at min træning passer ind i mine andre gøremål, og jeg forsøger at få bevægelse puttet ind i så mange forskellige sammenhænge som muligt. Det betyder blandt andet, at jeg ofte cykler hen til nogen eller noget, mens min familie kører i bilen til samme destination. Hvis vi skal skynde os videre til næste arrangement, tager vi cyklen med bagpå osv.

Ungerne er heldigvis rigtig gode til at bakke mig op, og jeg har ofte én eller flere med på mine cykelture. Billedet ovenover er fra weekenden, hvor Anemone og Johanne skulle over og lege med en veninde. Vi cyklede derover, så hentede Thomas mig og cyklerne, så vi kunne komme videre til næste punkt på dagsordenen.

Alle tre unger er også blevet gode til at hive mig med ud på mine gåture, så jeg får gået ca. 10.000 skridt hver dag. Nogle gange går de sammen med mig, andre gange cykler de eller løber på løbehjul. I går formiddag cyklede jeg en del, og derfor skulle jeg ikke gå tur om eftermiddagen. Thomas havde nogle ærinder, og derfor var planen, at jeg skulle lave aftensmad. Det blev Anemone stiktosset over. Jeg forsøgte at spise hende af med en lille gåtur rundt i kolonihaven ved siden af os, men det gad damen ikke. Hun ville gå en lang tur, en rigtig tur! Det havde jeg altså ikke tid til, så resultatet var, at hun nægtede at komme ind til aftensmad. Hun sad faktisk ude i bryggerset med tøj på i lang tid, før hun overgav sig til sulten. 

Og i forhold til gåturene, så er der altså ikke tale om spadsereture i adstadigt tempo. Nej, der er tale om gåture i højt tempo, og jeg skal love for, at jeg får sved på panden. Johanne synes, at det er sjovt at tage billeder af, hvor meget jeg egentlig sveder, når jeg kommer hjem efter mine gåture. Det er hende, der er fotograf på billederne herunder.

Jeg bliver bedre og bedre til at tage cyklen – også selvom det måske kun er den ene vej, jeg har tid og mulighed for at cykle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *