Nye løbesko

Kickstart – næppe. Men det er dog en start!

Posted on

Jeg har gjort noget vildt, synes jeg selv. Jeg har truffet en beslutning om at gøre noget for og ved mig

Nye løbesko
Mine nye løbesko er det første skridt på vejen mod en bedre form

selv. Kort sagt handler det om, at jeg skal tabe mig, og jeg vil have mere energi og et bedre immunforsvar.

De grumme fakta er, at jeg har brug for at tabe ca. 20 kilo. Jeg har delte mavemuskler efter tre graviditeter, og derfor ligner jeg én, der stadig er gravid. Det er jeg ikke, og det har jeg ikke været i fire år. 

Før jul blev jeg kontaktet af Martin, som er personlig træner. Han havde brug for at få skrevet nogle tekster til sin hjemmeside i en fart, og det hjalp jeg ham med. Efter jul ringede han igen, fordi han havde brug for et godt råd om markedsføring, og kort efter var han i telefonen igen – denne gang for at be’ om et tilbud på videoproduktion.

På et eller andet tidspunkt tænkte jeg, at der måtte være en grund til, at han blev ved med at ringe til mig, og derfor spurgte jeg ham, om han kunne hjælpe mig med at komme i form. Derfor gik vi for 5 uger siden i gang med projekt “Kri i form igen”. Og lad det være sagt med det samme: Vi er ikke i mål. Langt fra.

Jeg håber, at jeg i løbet af de kommende 6-12 måneder kan forbedre min sundhed, både fysisk og psykisk. Der er ingen tvivl om, at det at blive og være pårørende til en hjerneskadet har stor indflydelse på min sundhed. I sidste uge var der i medierne flere nyheder, der handlede om, at pårørende til demente er mere syge, har mere tilbøjelighed til depression osv. Udskift ordet “demens” i nyhedshistorierne med “hjerneskade” – så kan jeg genkende det hele. Alt for godt.

Det har ikke været en nem beslutning. Det er svært at finde tid og overskud til at træne hver dag og lave rigtig mad de aftener, hvor det ville være familiemæssigt mest hensigtsmæssigt at bestille en stor pizza. Faktisk skal jeg hver dag gen-beslutte mig for, at det er det, jeg vil.

Der er dage, hvor den beslutning er nem at træffe, og så er der dage, hvor jeg bare har lyst til at kaste håndklædet i ringen… også selvom jeg lige nu er så langt fra ringen, at jeg ikke engang kan kaste håndklædet derop. 

Jeg gik i gang for fem uger siden. Det var fra starten min intention, at jeg ville dokumentere min proces, men jeg har simpelthen ikke været sikker nok på mit projekt. Jeg har været bange for, at jeg ville kikse, før jeg kom i gang. Jeg er stadig bange for at kikse. Men jeg klør på. Det skylder jeg mig selv, mine børn og min mand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *