Er du bange for løven?

Posted on

Jeg havde mareridt forleden nat. Jeg drømte, at en løve gående direkte imod mig. Mens løven kom tættere og tættere på, overvejede jeg, om jeg skulle flygte, eller om jeg skulle blive stående og blive ved med at stirre løven direkte i øjnene. Med hjertet siddende helt oppe i halsen valgte jeg at fastholde blikket og blive stående.

 

Løven kom helt hen til mig, hvorefter den vendte rundt, satte sig ved siden af mig og vendte blikket samme vej som jeg. Og så vågnede jeg. Med heftig hjertebanken.

 

Jeg er slet ikke i tvivl om, hvad drømmen betyder. Løven repræsenterer den frygt, som jeg lige for tiden bliver konfronteret med – hele tiden. Jeg plejer ikke at være nervøs eller bange, og jeg plejer at være i stand til at hvile i de beslutninger, jeg træffer. Men lige nu er jeg pissebange, fordi der er en hel masse ting, der er uden for min beslutningsvidde.

 

Jeg er pissebange for, om Thomas bliver OK igen. Måske bliver han endda mere syg, end han er nu? Jeg er bange for, om jeg kan tjene min egen løn, når jeg ikke længere kan forlade mig på, at Thomas hjælper mig med at få familie-regnskabet til at gå op. Og hvorfor søger jeg ikke bare et job, så vi kan få lidt stabil indtægt igen?  

 

Lige nu er jeg er i den grad ude af min tryghedszone. Jeg er ikke bare et lille skridt ude over kanten, for det er man sgu nok altid lidt som iværksætter. Lige nu har jeg begge fødder et godt stykke uden for sikker grund, og jeg er ikke overbevist om, at jeg ikke kan li’ at være her.

 

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre for at hive mig selv og familien ind på sikker grund igen. Tør jeg stole på, at løven ikke rykker hovedet af mig i virkeligheden?  

2 thoughts on “Er du bange for løven?

  1. Kære Kristina,

    Flot indspark i debatten om vores arbejdsliv. Jeg synes, du er stærk og sej, og det er virkelig godt gået, at du har taget springet som selvstændig. Som fastansat med fast grund under fødderne er der så mange andre bekymringer: har jeg tid til mine egne drømme, lever jeg det liv, jeg gerne vil, hvor er jeg på vej hen, hvad sigter man efter, er jeg glad nok i mit arbejdsliv, hvordan får jeg mere frihed under eget ansvar, er der plads til én i fremtidens digitale mediebillede – jeg kunne blive ved.

    Sug luft ind og pust ud. Du klarer den altid – og som vi plejede at sige på fjernsynsfabrikken: der kommer altid noget i fjernsynet (på trods af mega stress med kilder, interview, vinkler, aftaler, redaktører, redigering og research) Det samme gør der for dig i dit arbejdsliv.

    Jeg fik et råd på et tidspunkt: se hele osten i stedet for alle hullerne. Og det har jeg levet efter lige siden. Om det så er friheden og fleksibiliteten uden en arbejdsgiver, eller det er friheden i at have fast arbejde – uanset skal man turde stole på sin egen mavefornemmelse, og nyde udsigten, også selvom undergrunden gynger.

    Rigtig god weekend. Kh. fra en gammel praktikant-aspirant (Katrine Nørgaard)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *