Gæster, der ikke føles som gæster

Posted on

Kender I det med at få gæster, som på helt naturlig vis bare dumper ind af døren, flytter bunken af tøj fra en stol og skænker sig en kop kaffe? De gæster, som siger: ”Jeg tømmer lige opvaskeren” og bagefter råber: ”Har du kakao og kokos?” – hvorefter de 45 minutter senere smider en bradepande-chokoladekage på bordet?

 

Sådan nogen kender jeg heldigvis! Og jeg kender ikke bare én, men flere af slagsen. Det er gæster, som ikke kræver mandsopdækning, men som bare falder ind i familiens gøren og laden. Det er gæster, som siger tak for en god dag, når de kører hjem efter at have luget ukrudt i haven, bagt en kage og gået tur med mine unger. Det er gæster, der opfører sig, ligesom jeg prøver at gøre, når jeg er gæsten.  

 
Her i huset kan vi godt li’ at have gæster og holde fest, og jeg elsker de sjældne øjeblikke, når huset tager sig ud fra sin bedste side med hvide duge, renskurede køkkenskabe og nypudsede spejle og kummer på lokummet. Det er bare så uhyre sjældent, at huset ser sådan ud. Det er mere reglen end undtagelsen, at huset ser ud som på ovenstående billede…. Derfor er det rart, at vi har dejlige venner og familie, som kan se igennem rod, småsnavs og vasketøj på badeværelsesgulvet.

 

Jeg er af den grundlæggende overbevisning, at jeg hellere vil have gæster i et smånusset hjem, end jeg vil være ensom i et rent hjem.

 

PS: Min svigerindes chokoladekage smager fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *