Nu går der Maude i den

Posted on

Jeg beskæftiger mig en hel del med, hvordan vores krop og biokemi påvirker vores humør, fremtoning og præstation. Eksempelvis kan man forbedre sine chancer til en jobsamtale, hvis man umiddelbart før samtalen bruger to minutter på at stå i en såkaldt ”power pose”.

Min krop har taget skridtet videre, så jeg nu ikke engang længere kan holde til at være mopset på Thomas. Jeg får simpelthen migræne efter få timer med dårlig stemning mellem Thomas og jeg.

I sidste uge havde vi tre syge børn, flere planlagte produktioner, møder og så videre. Og efter et par nætter med sporadisk søvn begynder Thomas og jeg altså at bide af hinanden. Især sådan en morgen efter en lang nat kan være svær, når vi midt i virvaret af snot, feber og klynkende børn skal afklare, hvem der bliver hjemme, hvem der ringer til mulig babysitter, hvem der forbereder aftenens møde, og hvem der skulle have tømt opvaskemaskinen. Der kan godt gå lidt jeg-er-mere-træt-end-dig-konkurrence i den hen over puslebordet.

Sådan er det, det ved vi, og lur mig, om ikke det også et tilfældet i mange andre familier. Før i tiden ville vi bare have arbejdet os igennem de hårde dage med arbejde, syge børn og dårlig søvn, hvorefter vi ville have kigget kærligt på hinanden og sagt tak for kampen, når dønningerne havde lagt sig. Den strategi dur ganske enkelt ikke længere, for jeg får migræne af selv forholdsvis harmløse gnidninger. Således havde vi i sidste uge ikke bare syge børn – jeg lagde mig også med migræne to dage.

Den første dag slog jeg migræneanfaldet hen med manglende søvn. Men torsdag formiddag – efter endnu en nat med feberhede og vågne børn og en morgen med jeg-har-været-mere-vågen-end-dig-i-nat-konkurrence, var jeg nødt til at sige til Thomas, at vi hellere måtte sørge for at blive gode venner, hvis jeg skulle få det bedre, så jeg kunne hjælpe med de der unger, i stedet for at ligge for nedrullede gardiner i soveværelset og vånde mig.

Og ja, jeg ved sgu da godt, at det er en fordel at være gode venner med sin ægtefælle. Men engang i mellem er det nu meget rart med en pause, så man kan nå at falde lidt ned og tælle til 10 rundt regnet en million gange, inden man kan tage en fornuftig snak sammen. Det er slut nu. Vi må finde overskud til at blive gode venner midt i virvaret af bleer, bræk og beklagelser. Suk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *