Noget om Kristina

Posted on

Mit navn er Eva Kristina Mikkelsen. Før hed jeg Madsen til efternavn, men lige fra da jeg blev alvorligt forelsket i Thomas, har jeg vidst, at jeg en dag ville hedde Mikkelsen til efternavn.

Da jeg mødte Thomas, havde han to drenge, Mads og Rasmus, fra et tidligere forhold. Drengene hedder Mikkelsen til efternavn, og for mig har det været vigtigt, at vi en dag kom til at hedde det samme til efternavn for at sætte en tyk streg under, at vi hører sammen. Det, vi kalder os selv og hinanden, har betydning. Derfor ville jeg synes, at det var underligt fragmenteret, hvis Thomas og drengene hed ét til efternavn, jeg hed noget andet, og mine og Thomas’ fællesbørn måske hed en helt tredje kompromis-agtig sammensætning af mellem- og efternavne.

Nå, det var en lang forklaring. Det korte af det lange: Jeg hedder Eva Kristina Mikkelsen. Jeg er født i 1979 i Horsens, opvokset i Esbjerg. Jeg er uddannet journalist i 2005 fra journalisthøjskolen i Aarhus. Både i min praktiktid og som færdiguddannet journalist har jeg primært beskæftiget mig med tv-nyheder. I 2014 besluttede jeg mig for at forlade et fast job som nyhedsreporter på TV 2/Fyn, og siden da har jeg været selvstændig videoproducent.

Lige nu bruger jeg stort set alle vågne timer på at tænke på enten min familie eller min virksomhed. Jeg har fundet ud af, at både mine børn og min virksomhed er temmelig altopslugende – man kan åbenbart ikke rigtig overskue ret meget andet, når man er i fasen med små børn og/eller nystartet virksomhed. Sådan er det lige nu, og det er OK.

Når jeg en sjælden gang imellem får mulighed for at lave noget, der ikke er arbejde, elsker jeg at sy, strikke og hækle. Det har næsten terapeutisk virkning på mig at få lov til at gå ned i kælderrummet til min symaskine og overlocker og dukke op til overfladen nogle (somme tider mange!) timer senere med et færdigt produkt.

Sammen med min mand har jeg en bred vennekreds og et stort netværk. Både min mand og jeg er vist ret ekstroverte personligheder, og vi har ofte huset fuldt af børn, venner, venners børn osv. Vi har yderst sjældent et opryddet og renskuret hjem. Til gengæld har vi altid plads til mindst én mere, der har lyst til at spise med, overnatte eller snuppe en lur på sofaen.

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *